CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

aimie's pages

'' ♥ ♥ ------------The only way to get through life is to laugh your way through it. You either have to laugh or cry. I prefer to laugh :D . Crying gives me a headache -.- ------------♥ ♥ ''

HEYY THERE ! =D

Helohelo ! Welcom to my site.Hope you enjoy reading my blog and thanks for visiting . Newayy,I'm new in the blogging section. Hope you can give some guidance to me. I really really appreciate it and if you think that my blog is interesting ( erkk -,- cehh ! tralalal ~) , just click the 'FOLOW' button kayy . Hee ~ Thankyouu =) *sorry if my blog is sometimes a little bit ridiculous . Hihi .

Tuesday, August 30, 2011

Hari raya 'murung' tanpa TEXTING

Assalamualaikum to all muslims and hello peeps ! Kay first of all aku nk ucapkan Selamat Hari Raya kt korangkorang ! Mcm mana raya ? seronok ? -.-  harini merupakan hari kedua raya dan harini jugak aku bertolak bik ke Kelantan . Tyme raya pertama aku sambut dekat Perak sbb dekat en . aku bertolak dari SA pun pagi raya weh ! dlm kul 4 something .. Busy busy ~ ehek ! kay back to the title , sepanjang raya ni aku rasa agk bosan sbb ... macam macam sebb ah ada . Salah satunya ialah tk dapat nk texting kawan2 >< pffft . ceritanya cmnie , kampung Perak selalunya ada line for Maxis but kalini entah apa lh masalah dia en tibatiba je ' NETWORK NOT COVERAGE lh apa lha .. Macam macam lh 'karenah dia -..- TAPIIIIII kalau Celcom ada pulak ! Lajuuuuuuu lagi tu , if nk buka internet pun tk smpai 5 minit dh bukak :\ *ayat keling  hahahah k dah . Haihh ! sumpah aku kate gedik betul Maxis tyme tu . Sampai makcik aku sendri pun naik tension . mengamuk gila babun lh dia ngn aku tyme tuu . Hikhik ! bayangkann ~~ k sambung , tk lama lepas tu alhamdulillah tension kitorg pun lesap tyme keluar beraya sbb kt kawasan bandar en .. Lega lh sikit , tyme tu aku main mcj puas2 dgn mereka2 yg 'dirindui ' Ecehhh ~ hehehe ;pp K lah kepala dh pening nie taip bnyakbnyak *dlm kereta -.- hee kboiiboi <3 Selamat Hari Merdeka Raya ! :)

Tuesday, August 23, 2011

Yee , bukan sekarang masa yg tepat untuk aku luahkan pada kau n dia tp suatuhari nnti MAYBE .. Now , ak just perlu folow and tengok jelahh :) Sumpah , aku rasa bersalah sangatsangat sebab ... Walaupun kau selalu menafikan bnda tu tapi aku boleh nmpak and rasa bnde yg sbnrnye .. Sokayy, aku pun dh tk lama kat sini . Tinggal beberapa bulan je lg kot :') If kau nk berahsia dgn aku , takkkkkpe ! Aku tk kisahh . Hope korang bahagiaa . Kbyee *Ye aku tahu agk jiwang , perbo***knjelah

Saturday, August 13, 2011

I DON'T BELIEVE IT !

Hey peeps and all the manusia ! k harini hari paling bangang + sial + whatsoever lha kann bg aku (aku tahu skrg bulan Ramadhan) -.- Nk tahu kenapa ? Aku kena bantai guna hanger dengan ADIK AKU YANG BERUMUR 7 TAHUN . believe it or not its up to you lha . aku mulamula pun tk sangka gak enn .. Sumpah sakit gila babeng aku cakap , dia punya bantai setanding dgn ayah aku punya .. For the first time weh kena bantai teruk dgn ADIK sendiri . hanger hmpir kena mata aku >< pada mulanya dia campak bantal kat aku .. Motif ? dy bantai aku sbb aku tk kasi dia pergi main kt futsal . WHAT THE FUCK rite ? aku jujur laa eh , aku mmg rasa nk lempang dia tdi tp air mata aku dh keluar dulu dah -..- heh ! *akusensitivedengantengkinganandbantaianorjeritandanapa2jelah*.. aku terus masuk bilik , aku campak segala barang dia termasuk adik second aku (yg tk terlibat sbnrnye) yg ade dlm bilik tu . Sumpah terasa koranggg ! kalau boleh aku nk mencaruttt gila BABI kt sini tahuuu . aku bukan nk batakk cerita lh kan tp aku dh tkde tmpat nk share :( ibu n ayah time tu tkda kt rumahh :'( hih ! rasa nk lari rumah skrg nie tau ! grr. klah tu je kud nk cakap .. kalau menyampah ,korg persetankan je post nie :\  KBYE ! (sorry if dh over mencarut kt sini ) *THIS IS NOT NOR AIMIE AIDA CHE NORDIN okay !

Friday, August 5, 2011

FIGHT FOR PEACE !

Oh yeahh ! Hello peeps ;D sihat ? dh makan ? tadi berbuka makan ape ? K nk tahu , Harini aku berbuka makan ayam masak lemak cili api o.0 nyummm ! one of my favourite food . Thanks mum for the dishes ! :) haha . Berbalik kepada title diatas , FIGHT FOR PEACE ! okay mesti korang dh dpt detect story dia kan .. ohoh ! k ujian setara 2 dah pun tamat and seriously soalan dia. SUSAH TAHAP GABAN TAHU ! =..=  mcm soalan PMR pun ade gakk esspecially kertas BM and GEO -.- Tapi takpee , perang dh tamat n skrg semua just buad (Y) PEACE ! jehh ;D lupakan soalan , exam paper,pen n whatsoever yg berkaitan dgn sch . Hee . Okay dh habis dh cerita psl FIGHT FOR PEACE ! ( pendek je ,mls nk tye pnjg2 :p) Kayy , next story :D sblum tu nk ckap harini aku dtang awal k sekolah !  Woott >< for the SECOND time dlm tahun nie *yes ! aku always dtg lmbat dn rasanya prefect yg jaga pintu blkang sekolah tu pun dh boleh cam n hafal nama aku ^^* . xD u believe or not , kisah ape aku -.- hihokk chill babe , kidding ;) K pagi tadi tyme assembly , cikgu ade sebut pasal satu competition nie , iaitu competition making video for merdeka tk silap -.- heh ! aku pun dh lupaa .. pada mulanya aku mmg excited ah nk join en but tkde geng lh pulak so aku pun cmpk jelah angan2 aku tu kt longkang tepi tmpt aku beratur tu xD and then , tyme dlm kelas pulak Aliah and Nurin tibatiba ajk aku join competition nie . Aku pun rasa '' Oh serious nk masuk ?? '' --' haha . Aku pun just ckp '' Tak kisah , ikut korang ah :) '' ye aku nie jenis yg mls nk fikir pnjg so decide jelah . hihi . then aku pun ajk lha aisyah untuk mencukupkan ahli sbb syarat prtndingn tu kena ade 4 org . Kay lepastuuuu , kitorg pun start lh cari idea n port2 for 'video shoot' . Macam2 tempat ade , tugu negara lha,zoo negara lha n blabla . HAHA semangat ohh dorg smpai terlupa nk ambil borang . BHAHAHA ! baru ingt 5 minute yg lepas .. Ngeh ! -.- Okaylha mls nk smbung lagi . Hope ape yg dirancang , menjadi lh lepas nie ye . K smapi sini je post aku harini . Byebye peeps and goodnight ! ;D

Wednesday, August 3, 2011

1 GEMILANG ! ;D

Heyy heyy korang ! apekhabar ? sihat ? dah makan ? k good ! :) hee . first of all , nk ckp pasal exam pagi tadi . Okay soalan untuk exam harini agk mencabar lh jugak lgi2 paper BM -.- English n KH pun boleh tahan laa . Then nk cerita pasal kelas . Harini aku dpt gambar kelas and alhamdulillah , tkde apeape yg cacat dlm gmbar tu n semua kelihatan handsome n somelsomel belaka xD hihokk . Haa tu ha gmbarnye ..



K tu je story pasal kelas n cerita tmbahan pulaa , still ingat post pasal 'Missie Themie' tu ? Alaa yg pasal Azib n Fazmeer pindah VI  tu lha . . Okay , straight to the point jelah ye .. Harini fazmeer masuk 1GM balik sbb .... tk leh bg tahu #act ,aku pun tk fhm . haha BUTTTTTTTTTTTTTTT ! Azib still stay kat sana sebab mak dia tk kasi balik sekolah sini :'( Hmm soooooo sad ! post aku hrini agk pendek sbb mls nk type pnjg2 so K aku dh malas nk smbung story sebb dh ngantuk gilooooo . byebye n noiteeeee ! :) Tiheeeee . *persetnkn ayat atas tu,tahulah merepek*  :p

Tuesday, August 2, 2011

Exam tiba lagi =..=

Assalamualaikumwarahmatullahhiwabarakatuhhh ! memandangkan skrg nie bulan Ramadhan , so lebih afdhal and lebih elok jika bg salam dulu  xD Okay now minggu nie merupakan minggu exam dan esok merupakan hari exam bg tingkatan 1,2 dan 4 and secara jujurnya , aku tk prepared apeape lg :DD how nice ~ -.-''
So esok paper KH,ENGLISH N BAHASA MELAYU . aku tk tau ape bnde yg akan aku jwb esok :) kbye !

Missie Themie :'(

Salam and hello korng ! Argh , rindu kau blogger :D K first of all nk cakap Selamat berpuasa kpada seluuuuuruh umat Islam and today dh masuk puasa yg ke2 anddddd setakat nie aku tkde yg tinggal lg .Woohoo ! congrat too me :) . Hee , okay straight to da point yeh , sepertimna yg korang tahu title diatas iaitu ' Missie Themie' or dgn prkataan sbnrnye ialah Miss Them . Tujuan aku menaip tajuk tu adlh sbb barubaru nie ade dua orang classmate aku , iaitu Fazmeer and Azib tlah brpindah ke sekolah VI (Victoria Institution). K sure korang tahu kan sekolah tu -.- Honestly , walaupun baru 2 hari tk jumpa dorang but aku rasa rindu gila lha ! mcm dua bulan tk jumpa ^^ Especially, Azib .. Rinduu dengan fool jokes dia yg selalu bd 1GM ceria and whatever lh kan and Fazmeer dgn voice dia yg selalu memecah hening kelas GM *persengalkan ayat aku tu* Ecehh ! hihi . But betul korang , aku dlm kelas semalm agk moody lha jugak but tkdelh smpai terserlah en and today agk better lh cuma time Science td agk bosan sbb tkde 'Prime Ministre' yg nk laungkan perkataan nie  #1 MALAYSIA !  Nie selalunya kerja si dia , tk lain & tk bukan Azib Zabid lah ;DD hihokk . Okay rasa mmg teringin nk jumpa dorg n dengar story psl sekolah baru dorg tu but terpaksa tunggu time raya nnti lha -.- tk lama kan  ~ pffft . Aku just ade beberapa bulan je lg dgn dorang nie , itupun kalau dorang balik lha >,< sebb bulan 10,11 cmtu ak dh nk pindah dahh :'( Haihh ! Ape punya life lha kann . Grr ! that's all kbye ! *story agk tergantung :) heheheh


This is Fazmeer  ..

and this is Azib *picture time kecik2 xD

Saturday, June 11, 2011

One thing that I most hate in this world ! T.T

Hello all and best of malaysia ! =)  Aku tak tau lha kenapa hari nie mood aku rajin sangat nk update blog --'  macam hari terakhir hidup je :[  Hmm , maybe sebab bosann or seangkatan dengannya kud.. Okay now aku bukak story ehh . Macam nie , tadi aku dapat tahu yg parents akuu dh dapat kunci rumah baru yg kat Bangi uh .. It's mean rumah tu dh boleh didiami oleh aku and family dan ini bermakna  lg yg aku tetap akan berpindh ke Bangi next year . kalau dh pindah rumah kat Bangi xkan nk school 19 pulak kann ? mestilha pindh sch sekali :'(  This is one thing that I most hate in this world namely  'SEPARATION' =.=  Rumah tuu belum renovate pape lg just dh dapat kunci je . Cepatkan masa berlaluu .. Sekarang nie aku just ade 6 bulan lg untuk brsama dgn cute teletubies and funny plus friendly with caring friends and 'enemy' akuu kat SMK S19 nie . Walaupun ade separuh classmates and friends aku yg baru aku kenal tahun nie but aku rasa dh macam setahun kenal dgn dorg :'(   Lagilagi budakbudak yg aku bru kenal nie semuanya funny , matured and friendly gila lhaa . Budakbudak yg dh lame kenal pun dh berubah jadi BEST . Enemy2 aku punn ... eh chop ! *aku ade enemy eh ?. hmm , pape je lha .  enemy2 aku pun sekrang dh baikk semua , masing masing  tuttttttt tuuutttt . hihi =p Hahah ! Erkk -.- Warghhh ! tak sanggup nk brpisah dengan dorang2 nie tau tkk walaupun dorgdorg ni lha yg selalu buad aku nangis , marah , tension, ketawa mcm org gila , always buad aku senyum and ceriakan hari akuu :')) Atotototo . Hehexx ! pffffft . Jiwangggg nya sayaaa =P Welkkk ass ! >.<  Seriously , aku menangis sekarang nie #yahh that's me , Nor Aimie Aida bt Che Nordin . Ape ? Macam budak kecil ? Gedik ? Mengada ? Oh kisahh pula Malaysia kann :\  Tralallalalal ~ Sekarang nie aku msih mencari-cari erti persahabatan yg sebenar .. Susah ouhh actually nak cari benda niee :DD *okay dh lari tajuk and skrg ni tgah anoying . aku tahuu tuu .. So daripada aku anoying memanjang , aku stop kat sini je lha yee :) That's all from me <3 :) byebye

Friday, June 10, 2011

Cellsema .. Bartuk .. Demum ..

Haihai ! (: School holidayy dh nak habis dahh and harini last day boleh bangun lambat =P Haaacemm !! -.-'  Err , sejakk dari hari khamis harituu dh asyikk hacemm ! dgan hokkhokk ! . Tension akuu dibuadnya :D Aku pun tak tahu lha berjangkit dgn sape but maybe berjangkit dgn Adam lha kud sebab dia kena dulu .. Tymetyme nak bukak sekolah lha dia nk beroperasi . Hrmm , aku tak pasti lha sama ada selesema and batuk nie memangg sengaja berjangkit kat aku supaya aku boleh smbung holidayy  xD or memang takdir . HAHA  tah pape je ayat =.= selalunya kalau selesema datang sekali dgn batuk finally mesti demam enn ? '' Tak taknak aku tak nak demam oi  !! :(  huuh ! Dahh lha 2 minggu cuti .. miss sekolah , kawan-2 aku sesi pagi and petang , miss dekat pengawas jaga pintu belakang sekolah tu xD , kantinn , pak guard sekolah and lain lain yg berkenaan :) Kalau demam sekarangg , memang errgghhhh ! tak tau nk ckp ape lha kann .\/\/\/\/\/.  Eh eh chop ! tertinggal something lha .Benda yg ppppppaling aku rinduu ialahhhhh jengjengjeng ----------->  EXAM RESULT ! hoho . entah ape lha yg aku dapat enn . Haa ! Kalau nk demam tyme lepas dpt result tuu tkpe.. aku tak kisah langsungg and lagi aku lovelove sebab kalau aku dpt bad result , tkdalha kena marahh sngt dengn ibu ayah sbb tyme tu aku demam . Muahahahah ! Klahh sampai sini je . Tak larat dh nak type pnjangpnjang :) Kbyebye ;e

School Holiday Part II

Heyy ! continue backk :) Okayy tadi pasal PD uhh takyah sambung lha ehh . Hehe , malas lha pulaa . Aku straight je lha ekk ? Lepas pergi PD uhh , aku balik kampung tauu . kampung kat Kelantann :p Kelate mariiii ~ Bhaha ! Aku dok sana 4 hari jee . Malam semalam dlm kul 9.30 aku smpai rumahh :) First dayy tyme dh sampai Kelantan tuu , family aku singgah Kota Bharu japp . Tyme jalanjalan uh terserempak pula dengan Fikri (senior form5 ) tuuu . HAHA tak sangka jumpa dia kt sana .. okay thenn kat kampung , atok aku renovate (*entah betul ejaan . hihi) rumahh . Memang nampak besar lha . Dulu kecil je .. Aku ade lha tolong sikitasikit , tolong menyibuk pun ade :D lepas tuu aku belajar lha serba sikit tentang snaping picture and pasal kamera2 nie dgan Ayah Lee , photographer . Ngee ~ bestbest and aku sempat juga lha bodek ayah akuu suruh belikan DSLR satuu untuk aku . Ahax ! xDD Kalau lha result exam mid-year aku okayy , DSLR dalam tgann . Muahaha ! Aku jugaa sempat belajar melukis dengan Acik Nora akuu .. Acik Nora aku merupakan isteri kepada Ayah Lee tadi n  seorng guru seni. Acik Nora memang pro lha dlm bab bab melukis nie ..  Nie salah satu gambar yg dia lukis semalam ..
Smart kann gambar tu ? Sumpah ! aku terpegun gilaa lha bila tengokk .  Acik aku lukis benda nie tak sampai 10 minit . Fushh ! hebad hebad . haha !School holidayy aku nie juga diisi dengann bad story :(  hUKHUK ! Hmph , yang tu tak payah cerita lha eh lagipun dh settle dahh :)) .. Conclusion daripada semua nie , aku dapat bnyak experience tyme school holiday kali ni .. Kiraa best jugakk lhaa sch holiday kali ni berbanding yg lepas cuma yg tk bestnye tak dpt hang out dgn kawan2 . Erghh ! -.- Okaylha nie je yg aku nk share dgn korang semua . Nie actually kira ''shortform'' punya story ahh . malas nk cerita details . Haha ! That;s all from me todayy . Tata ! :p *annoying

School Holidayy !

Helo helo helo ! Hmph , lame dahh aku tak update blog kan .. rinduuuu bangettt sama ini blogger :D Oh okayy today nak share sikit pasal school holiday akuu . Pada mulanya , holidayy aku agk bosann lha . Bangun tido , mandi,makan , online , tido balik .. Hihi that's why dh gemuk sekarangg ;p
School holiday aku sebenar start hari jumaat lepas :) hari jumaat tu aku pergi rumahh Mak uda kt Banting . Tido sana semalam then esoknya aku balik rumah balikk sebb nak amik barang coz nk g PD . Yeayyeay ! HAHA . aku pergi sana dgn family and cousin akuu . tyme kat PD harituu ade ekspo ke ape tah kann then aku jumpa ramai artis lha . Woott ! <3 Hee ~ seperti Mama Katy, Kumpulan TILU , pastuu Mamat Sepah tuu and lain lain lha :) Malangnya tyme tuu kamera kat bilik , haihh ! tak dapat lha nak snap picture dorangg :( Huu ~ oh tuu yg first day punya , second day tuu macam biasa lha g jejalan , mandi kolam macam budak kecil ( Ngee =p) , lepak tepi pantai uhh , shopping xD . Copp ! berhenti jp . Haa , tyme aku tengah 'shopping' tu kann , tibatiba terpandanglha sorg mamat baju purple nie tauu . Fushh ! dari belakang hensemm xD haha ! aku pun terus lha usya usya en nk tgok muka depan pulakk ( bukan gatal or ape eh ) dari tepi macam kenal en budakk nie , lastlast bila dia pndang depann rupa-rupanya , erk -.- '' eh eh jiran kelas sebelahh . Thaha ! Mamat tu actually , Adam Iskandar lha :) tak sangka jumpa dia . Dah try panggil dah but maybe dia sound trouble kud then aku pun blah je lhaa * hihi sorry Adam , kidd only ;p . okay lha aku sambung kat part II :) Bye

Wednesday, June 1, 2011

What the silly things !

selame 7 hari 7 malam mencuba ,Finally , dapat jugaa aku bukak blog nie .. Missyousodamnfuckingmuch blogger !!  Erkk -.- know what ? Reason aku dh lama tak update blog is cuma salah type email . That's all ! ngehh , matimati aku ingat blog nie dah tak wujud xD Segannn nek sedaraa . OKAY  KEBODOHAN AKU TERSERLAH DISITU YE *Syuhada Haizad :)
haha ! Okayy lupakann pasal kebodohan aku tuu . Yg paling penting skrg is aku dah boleh update bloggg ! Muahhahahhahaha *evil laugh .  Okaybye .

Monday, May 16, 2011

16th May 2011 (Hari guru) Part III

oKAYY ! Hello againn :) Wahh ! Tahniah tahniah kepada andaanda yg setiA baca smpai ke part yg nie :) Hee sayangg korg ketatketat <3 Aww aww . HAHA ! Ecehh ! Dahdah sambungg .
Aktiviti seterusnya yg dibuad oleh aku after balik dari kantin ialahh BALIKKKK RUMAHH ! Hee , kononnya nak balik but kawan2 aku decide nak pergi sch 20 . Tyme tu baru pukul 11 lbey . Mak aku pulakk amik kul 2.50. Hmm , aku pun ape lg .. Just said ''OKAYY ,I FOLOWWW YOUU '' haha ! like Digi :P Kitorg pergi sana jalan kaki tauu . Ramairamai . Tyme tu yg ade cuma aku,aina,athirah mazhan,syauqi,izzat syamir,faiz pie,adib n lain2 . Otw nak pergi tuu pun,kitorg sempat melakukan aktiviti iaitu mcm biasalah snap2 picturee :D Ngee ~ sempat posing kat tengah2 jalann . dah macam model jalanan dah aku tengok .. Hmm beberapa minit kemudian , kitorg pun smpai lh kat sch 20 iaitu ex sch rendah kitorggg ! ARGHHH ! missSKS 20 verydamnmuchh . firstfirst tu kitorg mengedap2 lh dulu kan , takud2 cikgu2 tgh busy ke apee .. masuk pun senyapsenyapp .. thenn lepas dh lame sikit tuu , kitorg decide memberanikan diri untuk masuk jumpa cikgu . kalau duk je kat luar tu,smpai balikk pun tak dpt jumpa . Huhu .. lepas dh masuk tu , the first teacher yg aku nmpak ialah teacher Lim .. Teacher semakin cantik n cute maa . Hihi <3 then diikuti dgn teacher amutha.teacher suzana dn lainlain .Malangnyaa ,kitorg tak dpt nk jumpa sir rasyid sebb sir balik awal . tyme kitorg masuk pintu pagar tu ,dia dah keluar pagar dahh .. nak tahan tak boleh sbb dia drive laju gila . huhu ! so sad :'( ngehh .. Tee ~ lepas dh jumpa cikgu semua , kitorg jalanjalan sekitar kawasan sks20 . Sumpah aku kate , sch tu dah maju gilaa ouhh . Zaman aku duluu tak secantik sekarang .Eceh ! 'Zaman' tuu . HAHA padahal baru berapa bulan tinggalkn sekolah xD . kitorg adakan shooting dekat salah satu pondok bacaan yg baru dibinaa beberapa bulan yg lepas .. antara 'model jemputan' ialah akuu ,syauqi,athirah n aina . BHAHAH ! ayat tak nak kalahh :P welk ! biar lh . Hidup kau tak susah kann .. hihi :) IJK . kitorg snap pic dengan budak2 tahun1 ,2,3 .. budak drjh 1 n 2 this year cutecute je semua ;D hee ~ atootototo ! Geram tengokk . haha ! lepas tu pulakk , cikgu bagi kitorg kek . Hee bestnyaa ! sedapp. nyumnyumm . Nakk ? erk sorry dah habis :p hehe . lepas tu pergi jumpa cikgu Zul pulakk .. ermm,mcmmcm cerita n tips yg aku dpt from ex penolong kanan n teacher math aku nie . Hihi .. okayy ,lepas tuu kitorg pun balik rumahh .. k that;s all for todayy . thanks for readingg my storyy guys . Hope u guys enjoy baca n korg jgn lupa update blog2 yg best yg dappat aku baca . Okayy ! Byebye :)
* aku tinggalkan korg dengan beberapa gmbar yg telah aku snap semalam : >







Kalau korg nak tengok gambar selebihnyaa , pergi tengok album kat facebook aku kayy . Byebye <3 and tata !!

16th May 2011 (Hari guru) Part II

Heyy ! bertemu kembali kita dalam rancangannnnn jom bersama blog Aimie ! xDD Ecehh ! entah bila ditubuhkan ,aku pun tak tau lah . Haa , smbung cerita tadi . Okayy .. tyme aku smpai je kat kantin uhh , ternampak satu kelompok nie .. Aku pun jenguk jenguk lh kann ade apee . Tibatiba aku ternampak gelagat Wada kt situu , then Azli ,syauqi,aina n lainlain . Oh baru aku tauu , budak 1pesona rupanyaa . Warghhh ! my ex classmates n exclass .Rinduuu korggg n rindu kelas jugakk ! Huh ,tulah kauu Aimie , siapa suruh masuk Gemilangg . Hihi !  Dorg celebrate ustazah Azurin yg merupakan guru kelas 1Persona . Sumpah ! aku jealous gila tyme tuu . Tengok dorg dh macam familyy dahh . Rapat gilaa . Okay smbung , tyme tu acara potong,suap kek . Tiba2 wada ternampak akuu n dia ajak akuu pergi kat dorg . aku pun ape lagi , berlari mcm org tak betul pergi sana . Haha ! Haa , part nie yg aku suka nie .. lepas je aku smpai kat situ ,ustazah tengah suap kek kat mulut budk2 persona tauu .. aku dgn muka tak malu n selamba je mintak ustazah suapkan kat aku .BHAHA ! tyme tuu seronok gila lh .. dapat jugak aku disuap oleh ustazahh ;D  Hee ~~ welk ! don't be jealous on me kayy ! first2 tu budak2 Persona tak perasan kehadiran aku kt situ then tyme ustazah suap aku ,baru dorg perasan n  dorg kate mcm nie '' Ehh eh ustazahh , ade budak gemilang sesat kat sini .. Eish mana aci ustazah suapkan !!'' Bhaha ! dorg jealous tuu sbb aku je bukan budk 1persona yg dapat . :) Hoho ! takdalah ,actually ,aku ex budk persona . Hmm , firstfirst tu agk tersentuh ah kan bila dorg kate mcm tu thenn lepas dorg kate dorg just bergurau , aku okay balikk . Ngee ! :D Hihi .. then , dorg main seletselet icecing kat muka orangg . Erkkk ! nasib aku menyorok dulu . just kena sikit ahh .




Haa , itu antara gambar2 yg aku snapp :) Hee ~ comel kan dorg nie .. Thihi *terpaksa mengaku
To Azli and Candy : Korang jangan nak koyak sangatlh kann :P Hihi  ! Kiddingg guys . K nak tahu yg lebih , read the last part iaitu 16th May 2011(Hari Guru) Part III .

16th May 2011 (Hari guru)

Heyhey ! Lame dah aku tak update blog . Huhu . Hah ! straight to the story lh eh . Okayy semalam my sch ade buad sambutan Hari Guru kt SMKS19 . Majlis start pukul 7.20 or lbey macam tu lh kann tp aku smalam dtang AWAL . Hexx ! Alaa dah biasa dahh tuu . No need to puji puji lh kann . Hee , thenn lepas smpai je depan pintu pagar blakang sch tu , jumpa pulak dgn shazirahh . Tengok dia bwak hadiah besar2 pulakk . Yang aku nie setakat hadiah muat dlm beg je . huhu ! yelahh malas nk gi belikann :P . Memang jealous ahh . hihi (Sikit je) .lepas dh sampai tu , aku terus pergi kat tmpat budk kelas aku beraturr .. macam biasalah ,kat tepi stage sch tuu .. then aliah panggil aku n terus tnye pasal hadiah cikguu . Muka aku berubah serta merta . haha ! baru aku teringat yg aku lupa beli pembalut .. xDD memang kena bebel habis lhh . huuu ~ TAPIIIIII nasib aku baik sbb makck 'bookshop' ade jual . =) So selamat lhh . Hee ~ aku sayangg mak kpd makcik bookshop tu walaupun aku agk tak suka dgn perangai anak dia . Hihi ~ * sorry cik , tak berniat nk mengutuk punn . Smile smile ! :D  Okayy , now masuk part acara .. acara semalam start dgn ucapan pentadbir n blabla (tak kenal siapa) then persembahan pulakk . first perform adalah pesembahan silap mata oleh 'akak comel' . Seriously , akak tu cute gile ahh . Mix pulak tuu . Woah ! haha . aku terpegun bila silap mata dgn api tuu . aku nie haa nak pegng api guna satu jari pun tk pernah . nak guna tapak tgn . Huh ! smpai kiamat pun tak akn pernah . Huhu :\  the next performance is tarian ape tah nama dia tapi yg aku tau trad plus moden . Thaha ! ade ke ? Ngeh ! tak tau ahh kan . Dlm bnykbnyk tarian , tarian nie pling aku suka .. Cantik ouh dorg menari . Jealous gilababeng nek sedara tauu lglg Candy n kak puteri yg menarikan tarian uh ! dengan makeup nye. Gahh . :p  thenn tarian zapin n joget pulakk . Tarian nie pun okay gakk . Haa ,tyme nie memang trkjut gila bila tgok Azib,emeer n zaim make up . Bhaha ! lain gila mukaa .. Heh ! thenn performance from band ape tahh nama ( tak kenal) .Hmm firstfirst tu ingt LHB band yg perform rupanya band lain . huhu !dorg nyanyi lagu Grenade tauu .Woot ! one of my favourite songg tuu !! :D  Boleh tahan lh jugak dorg tuu . And persembhan yg lain antaranya ialah performance from budk PK n akak pengawas ( tak tau nama tp kenal) main violin :) Lagu grenade jugakkk ! Cettt  ! haha . Tapiii yg membuatkan tyme tu boring n kurang best ialahh aku tak dpt tgok dgn jelas sbb tmpat beratur aku kt tepi stage .. Sumpah ! sakit hati dohh . Hmm itulah 'SPECIAL' nya budak KRK nie .. Hehh ! :( . but camera aku telah menyelamatkan aku dri tenggelam dlm kebosanan . Yeahhman ! tyme tu kwn aku ppun dh fed up , dh lah panas , tak dpt tgok persembahan sngt sbb dihalang oleh photographer2 sch n 'photographer' yg tak diundang .. Hehe ! sorry dude . bkan mengutuk ,cuma mengata :PP . akhir2 tu aku n kwn2 aku decide untuk main snap2 picturee ..  Haa ! antara picture2 nye ialah ... tengok bawahh =>








Ada lagi but malas nk upload ahh . Hee ~ :) Smbung cerita balikk .. Okayy , lepas abis je persembahan semua tuu ,kitorgg pergi rehatt . Aku pergi kantin dengan Aliah,Nurin n lain2 . Lepas dah smpai kantin uhh , ttbe aku ternampak satu kelompok nie kat meja makann . Haa , nak tau kisah selanjutnyaa ? Ecewahh ! Thaha . Baca part 2 punya yehh !

Sunday, May 15, 2011

Penuh dengan keannoyingan =D

Korang korang ,nak tauu takk ..harini aku annoying gila dohh . Aku pun tak tau lh ape motif aku annoying . Antara friendfriend yg aku luahkan keannoyingan aku ni ialah wada,azli,candy,yasha . HAHA kesian dorgg . Tapi dorg tetap layan xD.untung dapat kawan macam tuu kan. Huuu ~ Haa tengok tuu ,aku annoying lagi .. Haihh ! tak faham aku . Haa ,kalau korg nak tauu punca aku annoying memanjang harini ialah sbb aku BOSAN. Korang tau ape itu BOSAN ? mesti tau kann . Penyakit yang tak pernah hilang dan takda ubat tetap yg boleh menyembuhkan penyakit ni .. hoho ! Hmm, apa boleh buadkann .. Haa,esok sekolah aku akn menyambut Hari Guru kali ke-40 rasanya ..  Sampai sekarang aku tak tau nak beli hadiah ape untuk teacher-teacher akuu :(  Gahh ! -,- pasal tuu je kud , aku boleh peningg . huu ~ Klahh tu jekk  byebye :)

Friday, May 13, 2011

Musuh bertopeng 'KAWAN'

Okayy , straight to the point  YEHH ! :D  This year , 2011 ,  Stalker stalker majuu . Kiranya boleh dikategorikan sebagai stalker yg berjayaa lh.. Eh apa yg aku merepek nie ? -,- Okayy aku pun actually tk faham ape yg aku type .. :) tadi syauqi ade bg tau something kat akuu pasal ade someone nie comment pasal akuu . Identitinya tak dpt dikenal pasti tapi yg pasti MY CLASSMATE .. selalunya yg suka comment -mengoment org nie girls rite ? Thihi ..  She said that akuu suka sangat melayan senior senior .. Okay , aku mengaku yg aku memang SELALU layan tapi bukan SUKA layan . Bukanlh nak menggatalkan tapi dah orang tegur cara baik takkn nak buad bodoh je seolah-olah dia tak wujud . Tu namanya TAK BERADAB ye kak .. Sorrylh kalau aku ckp openn mcm nie tapi bukannya aku pegang2 dorgg ,bertepuk tampar macam  yg kau selalu buad , I just hitback like 'helo !' ,that's all . huhu ! the problem is kenapa dorg suka cerita mcm mcm pasal aku kt bestfriend or orang lainn sedangkan dorg punn buad bnde yg sama .. Tak guna jugakk lh .Helehh , mcm aku tak tau pulakk :p Ke korg memang suka aku hilang kawann . Eh tak puas  lagi ke korg rampas semua friend akuu .YA ALLAH ! hmm this is call a lifee .. aku pun tak fahamlh . Ape dosa aku kat diorg sampai nk bukak story macam macam pasal akuu .Ni lh yg dipanggil  KAWAN n CLASSMATE n Ni jugaklah salah seorang daripada stalker yg berjaya n kreatif :) .. Semua benda dia tau pasal akuu , then editt macam macam . Aku tabit korg lah sebb dah buad kawan2 aku percaya kt story korg .. THANKYOU FROM THE BOTTOM OF MY HEART BABE ! Takpee , teruskann lh benda nie .. lagipunn this is the last year aku  jadi bahan korgg but satu je aku nak pesan, stop talking about other people and stop cursing ..also stopped from opening all sorts of stories .. Please lh , cermin diri korg tu dulu before mengata org macam macam .. kbye ! 

Sunday, May 1, 2011

Kenapa orang Islam sembah bangunan kain hitam tu?

"Kenapa orang Islam sembah bangunan kain hitam tu?"   "Oh.. itu Kaabah atau nama lainnya Baitullah"   "Baitullah tu apa?" ... "Secara terjemahan mudah maknanya Rumah Allah"   "Allah ada dalam tu?"   "Tak.."   "Jadi, kenapa sembah bangunan tu kalau Allah t...ak ada dalam tu?"   "Yang saya sembah bukannya bangunan tu.."   "Kamu sembah apa?"   "Saya sembah Allah swt"   "Jadi, kenapa sembah bangunan tu?"   "Saya menghadap sahaja ke arah Kaabah tetapi saya tak sembah Kaabah.."   "Bukankah kamu sujud ke arah Kaabah, maknanya kamu sembah Kaabah la.."   "Kamu pernah tgk perlawanan bola dalam TV?"   "Pernah.. selalu.."   "Kamu tengok tv ke tengok perlawanan bola?"   "Tengok perlawanan bola la.."   "Di mana?"   "Dalam tv la.."   "Cuba buka tv tu, tengok di dalamnya ada stadium dan perlawanan bola ke tak.."   "Memanglah tak ada.. tapi itukan gambarnya ada.."   "Bukalah dalam tv, tengok ada ke tak gambar perlawanan bola dalam tu.."   "So..?"   "Maknanya kamu tengok tv, bukan perlawanan bola.. betul tak?"   "Tak.. aku tengok perlawanan bola la melaui tv tu.."   "Peliknya.."   "Sebab apa pulak pelik?"   "Ye la, kau cakap tengok perlawanan bola, sedangkan aku tengok dalam tv tu tak ada apa-apa.. yg ada hanya wayar je berselirat.."   "Memanglah dalam tv tu ada banyak wayar, tapi tv tu menayangkan gambar-gambar perlawanan bola dalamnya.."   "Hurm.. jadi tak peliklah ni..?"   "Ya.. tak pelik.."   "Jadi tak pelik jugalah aku sujud ke arah Kaabah untuk menyembah Allah swt.. walau pun dalam Kaabah tak ada Allah.."   "Erk.. kau betul.."

26 JENIS LELAKI YANG PEREMPUAN MENYAMPAH :)

  1. Lelaki yang tak boleh bagi komitmen. Katanya rilek dan belum puas enjoy. Ini ke calon nak buat suami? Say sorry and goodbye la..
  2. Perempuan paling benci bila lelaki tu tak berdikari dan suka mengeluh. Asyik nak mengeluh je. Asyik nak harap semua orang buatkan. Ingat ada babu nak layan? Ko ingat tenaga org ni free ke? Ada kaki, ada tgn, buat la send...iri.
  3. Style lelaki manja dan mengada-ngada. Euww.. geli betul la. Harap muka je handsome tapi rupanya tidur pun still bawah ketiak mak.. ish.. awek pon tak ingin laki anak mak ni.. orang laen pon ada mak gak.. tapi tak la over macam kau.
  4. Lelaki ego buat perempuan menyampah je. Meluat tau tak? Ko ingat ko macho sangat ke? Ego tak bertempat. Blah la..
  5. Asyik dia je betul. Semua dia nak menang je. Da la tak nak mengaku kesalahan sendiri. Pastu pepandai je tuding salah tu pada orang lain. Dasar jantan tak guna.
  6. Lelaki ni pendendam. kalau da break. Tak payah la nak meroyan.. memang ko gila talak ke? Sampai nak ugut-ugut plak? Bodoh ke ape? Sape nak org meroyan mcm ko.
  7. Rambut cacak budget mcm david beckham ke? Jgn perasan la. Jgn nak budget hensem sgt la.. style konon! Bila keluar bukan main hensem. Bukan main bersih lg. Tapi part rumah, pehh.. mcm tongkang pecah. Mcm kapal nak karam.  Pengotor plak tuh.. bakal mentua confirm reject.
  8. Seluar londeh-londeh. Nak tayang bontot pe? Ke nak tayang ‘adik’ kau? Dasar jantan gila seks. Tak cukup duit ey nak beli seluar yang sempurna cket?
  9. Menyampah betul lelaki kedekut. Dengan awek sendiri pon kedekut sgt. “ u nak buat ape dgn duit ? ckup la I bg rm5.. u ni boros la..” Ape punye perangai la.. tp kalau dgn kwn2, sanggup berhabis… sanggup hutang sana sini… masuk buku! Enjoy sana-sini. Bile susah, awek juga dia cari. Apsal tak cari kwn2 kau? Bodo punye jantan! Sial…
  10. Ish. Pompuan mmg fedup dengan laki yg suke ungkit ape kebaikan yg dia buat. Ape yg dia korbankan.. ingat pompuan batak sgt ke? Nak bajek cool la tuh..  sial la wey.. stakat ko nak bgtau satu dunia kebaikan kau, ko mmg xdpt pahala.. dpt dosa je lebeyh
  11. Hisshh.. rimas betul. Jgn mengongkong bole x? ko bkn cpe2.. belum jd husband  pon.  Mak bapak pon tak kesah. Ko nak sibuk2 apahal? Nak g sana sini kena report. Tiap2 minit nak bgtau buat ape? Ape seyh kau? Sial la wey.. mcm xde life tau x!
  12. Ah! Yg ni lgi pompuan benci. Jgn nak budget single bole x? ckp je la kau da tunang. Kau da kawin. Susah ke? Xde pompuan nak lyn laki yg gatal2 mcm ni. Ada awek, da ada bini, gatal nak cri lain! Elak kenen simbah asid je.. pegi jauh2.. syuh2..
  13. Mata keranjang! Cungkil bijik mata baru tau. Biar buta. Pantang nmpk pompuan lawa, sume kau nak kebas. Ko ingt ko hensem sgt. Muka bersepai. ada haty nak usha.. geli la sial.. euww..
  14. Tak malu ey mintak pompuan belanje? Tak gentlemen langsung. Tampal muka kau dgn kulit babi. Nak harap duit pompuan je.
  15. Bola. Bola. Bola. Bila musim bola je. Kau msty lesap. Hilang entah ke mana. Bile time mkn ko ada. Tau pulak ko tidur. Nape ko tak mkn je bola tu? Fanatic sgt. Mcm la kau yang main dlm liga eropah tu.
  16. Susah btol ko nk bls mcj & pick up call? Dah mati ke? Bgus la. boleh cri yang laen. Buang je henpon tu kat laut.. bg jerong mkn.
  17. Pakai bju da mcm pompuan. Ikot shape. Ingat kau lawa sgt ke? Mcm mak nyah. Klu yg keding, lg mcm cicak kobing sial.. tgk pon mcm nak t’keluar isi perut. Muntah hijau.
  18. Laki kalau merajuk kalah pompuan. Sakit pale otak nak lyn jantan mcm ni. Better bye2 je..
  19. Bulu kaki kau da la serabut. Ada haty nak pakai suar pendek. Bulu da la mcm gorilla. bulu ketiak lg la.. simpan pjg2.. nak muntah tau x! dgn bau nye.. pergghh.. boleh gila..
  20. Cepat sgt kecundang! Belum ape2 da tewas. Ape punye jantan la kau ni.. baru suruh lawan cket, da lembik. Cmne la nak jd pelindung pompuan? Tak guna langsung
  21. Jangan nak yakin sgt. Esok kecewa, nak gelak2kn ko kuat2.. boleh?
  22. Hishh.. tak suke la pakse2 ni.. ingat ni adik dia ke? Helooo.. ko ingt org akan hepi ke if ko wat cmtu? Makin benci ade la wey..
  23. Lelaki tunduk! Ikot je ape org suruh. Agaknya, kalau org suruh mkn taek, ko mkn kan?
  24. Bajek kau tau sume la.. bile suruh tunjuk, ko ckp ko lupe la.. tak ingat la.. poooraaahh..  penipu je lebey.. bacin sial jantan mcm ni.. apa pun x boleh.
  25. Lelaki yang tak caring & tak amek berat lgsg. Ko xnk layan ey? Xpe.. ok. Fine! Cri je laki lain.. apa ada hal.. zaman hari ni, sume pompuan makin cantik la.. ko rasa adil ke laki serabai, selekeh dpt pompuan cantik? Mcm pinang di belah kapak! Cermin diri kau dulu.. beli cermin besar2 tau!
  26. Suara kau dan kawan2 kau sgt memekak! Kalau boleh nak satu dunia dgr suara kau yg merdu bak katak! Konon nak bajek cool la.. heloo.. ko mmg agas ey?


    Saturday, April 30, 2011

    SUPERWOMAN ! :D

    Yeah Yeah ! SUPERWOMAN =P What, like childish ?  Do I care ? Huh , I know you are jealous on me .. Welkk ! Hihi .  You  want to know why the title is SUPERWOMAN ? Haa,read this .. 

    You know what,I had a dream of what I would like to be when I was seven years old . My dream was to be..jengjengjeng! a SUPERWOMAN :D . Cool rite ? :)Haha, I have a dream to be a SUPERWOMAN because I want to have SUPER POWERS .Bhaha!(Normal lh kan ,pemikiran budak 7 tahun =P).Moreover,being a superwoman can make me stronger and braver.So ,no one can bully me again ,otherwise I would bully them back.Hoho !(takut tak,takut tak ?)Haha ,no lh. I would like to be a SUPERWOMAN who can fly.This is because flying is just amazing xD .I can also go anywhere I want to by flying .. Thaha ! (What a silly thing).Another reason why I would like to be a SUPERWOMAN is because it can make people proud of me.People will admire me because I am kind and helpful. Ececehh ! woott xP . HAHA! This will make children look up to me as their ROLE MODEL.It is a wonderful feeling when people look up to you as a hero <3 <3 WOAHH! Hehe . I hope that the dream that I have will become true one day :) This is so that I can help people and take care of world. It will give me a good feeling.And the people can live happily ever after .. That's all from me ,Miss Zellweger :D

    Friday, April 22, 2011

    Fixie !



    Wootwoot ! Fixie ..  PINK,HITAM,PUTIH,MERAH <3 I loike <3 . Trend zaman sekarang ..Dulu '' Gerakan Anti Fixie . SAY to Fixshit '' but now minat gila babun lh pulakk . Thehe ! asalnya,aku tak suka tengok benda ni sebb besar n tinggi sangat and  bila tengok boys kayuh fixie,punggung semua naikk xD . BHAHA ! sumpah kelakarr ..
    Sekarang niee , kemana jekk aku pergi,mesti ade fixie beratur kat tepi tepi toO . Huh ! JEALOUS MAK SEDARA ..Sekarangg kebanyakan budakbudak sch aku guna fixie sebagai transport dorg untuk ke sekolahh .. colourful ohh ! :D pagipagi lg dahh dapat tengok 'pelangi ' HAHA . Suka pulakk aku tengokk .
    ;D Yeah man ! Now i got a new mission .. iaitu ... jengjengjeng ! hahaha .. pujuk my parents supaya belikan fixie untuk akuu . Wubwub ! THEHE ! boleh aku poyo poyo dengan ''TheLiceBoy'' =P just wait and see yehh . Haha ! just kidding dude :) okay lahh sampai sini jehh . Byebye guys ~ I LOVE FIXIE FUCKINGMUCHDAMN ! :D

    FRIEND n LOVE story ;)

    One day,LOVE and FRIEND go out together for a walk.Suddenly,LOVE fall into a deep river.
    Why ? Because LOVE is blind.Then FRIEND quickly jump into the river to save LOVE.
    Why ? Because a good friend will always be there for us whenever,wherever and whatever we need.
    But FRIEND couldn't find LOVE .
    Why ? Because LOVE is too gentle,easy to lose when we didn't take care of it..
    Finally,FRIEND give up and leave the LOVE there.
    Why ? Because FRIEND will leave and ignore us if we don't know how to appreciate them :)

    Monday, March 21, 2011

    HARI YANG TERUK !

    hey hey ! ahhh penatnya ..balik sekolahh then g folow my mum n then baru balik rumahh =(  .
    hmmm today is the first time of my life pergi sekolah tak mandi (=..bukan tak mandi langsung but basuh basuh gitu jaa ..huhu ! ARGHH MUMMY ..TAK SELESA NYYYY ..errrrrggggg !
    asalnya mcm ni ..semalam my family pergi banting except me and then dorg balik dalam pukul 1 or 2 pagi mcm tu lahh kann ..muka semua kepenatan je. HAHA . mane taknya pergi pagi ,balik pun pagii ..gila gila penat ohh sampai terlupa nk kunci jamm . hmmm keesokan harinya ,'' 7.15 ! ,DAH LAMBATTTTT ''
    pecah rekod hidup aku bgun pukul 7.15 dlm tyme sekolahh .. Dee (:  itupun sebb PAPA kejutkann ,kalau takk ..10.30 pun tak habis membuta lg ..bhahahah ! PAPA dah start dh bengang n marah marahh ..semua dh gelabahh ..last last PAPA kate xyah mandi ..''APA !''  ye lah kann dh lmbatt XDD ..aku pun terus masuk bilik mandi gosok gigi .huhuhuh ! malang sialll ..semua gelabahhh ! terpaksa lah pergi sekolah dgn muka baru bgun tidooo ...ergghhh ! HATE IT !  thenn lepas dh sampai dpan sekolah tuu ..aku terus lari masuk sekolahh ..mula mula nmpk jugak kelibat prefect 9teen kann ..aku punn curi curi lari .hikhik ! tapiii tetap kantoi bila sorg prefect ni tahan aku ..bangang ! hehehe ..pengawas lelaki ..muka mintakk penampor je ..huhu ! (walaupun boleh tahan kehensemannye) .n then sorg prefect girl ni dtg kat kitorg smbil bawe senarai name ..dy tnye aku kelas ape n aku pun jwb lahh 1GM ..aku pun cari lahh nama aku .bila dh caricari tu tengok tengok nama aku takde ..BAHAHAHHA ! baru aku teringat aku baru msuk GM ..kahkahkah ! aku pun bodek lah kat pengawas tu mcm ni ''ABG N AKAK ,SORY LAA KALAU TAK DAPAT NAK BG NAMA, NAMA SY TAKDE DLM SENARAI COZ BARU MSUK PAGI (= KORG KAN BAIK SO LEPAS EHH ? hehe''  haha bodoh je ..lepas dh merayu rayu tu gagal jugak menambat hati dorg .cewahh ! XDD terpaksa lah bg name jugakkk ..errr sampai sini je lahh ..yg lain smbung nnti okayy .bye ! <3 =( I HATE TODAY .

    Wednesday, March 16, 2011

    dimarahi PAPA ! =[

    helo dunia ! kenapa setiap hari kita mesti buad something yg membuadkan org lain akan marah or bising kat kita ? ohh malang gila nasib aku ..tak pasal pasal kena marah dgn PAPA . ergghhh ! kesalahan nya kecik but marah over pulakk ..hehe ! (sorry PAPA) ..macam ni ,PAPA aku marah kat aku sebab broadband . THEHEHE ! beberapa minggu yg lepas ,dia baru je lepas bayar broadband too ..thennn malam semalam,tengah aku syok dengar n nyanyi lagu JUSTIN BIEBER ,tibatiba PAPA aku masuk bilik n terus cakap pasal broadband ..mula mula too aku punn blur blur jugakk .akhir akhir tu baru aku fahamm ..ye lahh kann sape tak marahh ,beberape minggu lepas baru bayar b.band too tuk tuk dah nearing quota ..panas laa satu badann .HAHA . PAPA aku punn satu dah tau aku ni jenis yg takde benda lain yg nak dibuad selain pandang screen lappy 24jam ,yg pergi bg aku pegang kenape ..BHAHAHA ! lepas PAPA aku dah sound aku thenn aku mula lahh TOUCHING ..(eee gedik ! ) hehe .. tak keluar bilik semalaman XD ..*normal lahh aimie ..
    1 jam kemudiann ..PAPA aku sempat kata ''esok jangan harap nak SENTUH laptop ! '' huhu ! akuu first first too poyo buad buad tak kesahh ..lepas PAPA dah keluar aku start lahh ..HAHA ! peeerggghh ! boleh jadi gila kud kalau tak SENTUH laptop SEHARI ..thenn masa solat isyak too aku doa sungguh2 supaya PAPA aku lupa benda yg dicakap tadi .hikhikhik ! keesokan harinya ..aku mengendap kat bilik parents akuu ..usha usha sekali ternampak broadband ...ALHAMDULLILLAHHH ! :D punya lahh gembira akuuu bila tengok b.band tu ada ..okay lahh sampai disini saje . tata ! (silly)

    BEAST

    they all was so SPECIAL.all of their song was so BEAUTIFUL to hear.I never SAY NO to them.they all maked everbody SHOCK with their powerful performance.I can't take my BREATHE when I listened to their song.many BAD GIRL want them.they all so mystery.they all was the MASTERMIND.it is so EASY for them to become popular.they said to their fans I LIKE YOU THE BEST and VERY IMPORTANT YOU (V.I.U).they all always THANKS TO their fans.their OASIS was great.WHEN THE DOOR CLOSES,it become LIGHTLESS.they won't BREAK DOWN.they will CLENCHING A TIGHT FIST.JUST BEFORE SHOCK,they LET IT SNOW...they say I'M SORRY to each other.and the last but not least BEAST IS THE B2ST!!!!

    Tuesday, March 15, 2011

    cuti sekolah yg membosankann ..

    School holidays have already started.
    Today is the third day of school holidays and I still do not have idea.my life is fulled of bored. There is nothing to be done besides school work and homework..kem rekreasi terlepas ..genting cancel ..arghhh ! bengangnya rasa .. I think I should find a hobby in the near future to relieve my boredom..khamis until sunday ni my mother ade kerja kat morib ..ade karnival kann,so bnyk lahh kerjaa dia .huhu ! she want me to folow her but I still pening kepala fikir benda tu XD terfikir jugak nak ajak my friend pergi sana (: tu ponn kalau dorg tak busy and my mom kasi lahh kann ..hrmmm ...okaylahh ,nanti tanye lahh sapesape yg nak pergi ..boleh release tension bila dok tepi pantai tu kann hehe ! YEAHHHHHHH !*gila

    thats all from me -MISSKECHILD-

    Tuesday, March 1, 2011

    Friday, February 25, 2011

    suprise !! n then suffer

    ohh myy godd ! HAHA .syok gila babun lahh ! kena buli ohh .kejamm !!
    macam nie ..tyme balik sekolah petangg ..lepas turun dari bas,aku terus lahh jalan balik rumah cepat cepat .thenn,ieka maya panggil lahh aku ajak pergi pondok ..aku  taknak ..aku kate nk tunggu hajar n the geng ..aku ponn patah lahh balik pergi kat dorg .first2 tu aku nmpk dorg tgh pgng something tauu .bila aku tanye dorg halang akuu .aku start pelik lahh kann .thenn,aku terperasan pek tepung ..aku mula mula pon blur jugak kann dengan dorg ..bukan 1 pek ..2 sekali ..haha .
    aku ponn dengan perasaan x puas hati pergi lahh dekat dengan dorg ..kejar sampai dapat ..lepas tu dengan bangganya dorg serang aku pakai tepung tuu .ohh tyme tu baru aku ingat yg ahad ni birthday aku .ahax ! semangat !! padahal lambat lagi ohh .takpe lahh kann .normal lahh tu kann friend aku ..THANK YOU !(: penuh satu badann pulak tu .lepas dahh habis tu kann,sampai je depan rumahh ..aku tak perasan pulakk ade mak aku depan pintuu (badan still penuh dengan tepung)..x sempat nak relax jap ..AZAN dah berkumandang dahh padahal belum masuk waktu lagi..hehe !.adoi !! kena marah dgn mak aku pulak .nasib nasib .lepas je bukak kasut ,mak aku suruh masuk bilik air terus .huhu ! kejamm ..(x de ahh sangat) beg aku pon jadi mangsa jugakk .terpaksa basuh beg .ohh suck !!

    Sunday, February 20, 2011

    mimpi pelik ..dan agak ganas ..(:

    hey ! bertemu lagi ..start story ..semalam 19.2.2011 malam ,aku tak tahu lahh aku basuh kaki ke tak sebelum tido ..tau tau dah lelap :P .haha .tyme aku tido tu ,aku termimpi satu bnde yg agk pelik ..mcm ni ..dalam mimpi tu terdapat ramai lahh watak yg terlibat antaranye aku n friend2 aku ..lupa lahh pulak sape 'friend' aku tu ..hee (:
    ape yg aku ingat ..ade sorg budak ni dia kacau aku n then dia koyakkan satu kertas ni tauu .kertas tu dia amik dari dalam beg aku kalau tak silap lahh kann .mimpi lahh katekan ..mne nak ingat sangat .urm,sambung storyy ..lepas je budak tu koyakkn kertas tu ..aku terus lari keluar dari kelas or mane tahh n aku menangis ..menangis dengan penuh emosi pulak tu .x sangke !! xD
    aku pon menangis dan terus menangis ..entah ape benda penting yg ade kat kertas tu pon aku x tau lahh .
    lepas aku menangis tu kann ..aku pon berjalan meluru ke tmpat yg baru je aku tinggalkan tadi(x tau kat mane) ..haa ! bab ni yg menarik ni ..nak tau tak aku buad ape lepas tu ..lepas je sampai kat tmpat tu .aku terus datang dekat dgn budak tadi tu n then dgn rase x segan n banggenya ,tangan aku naik serta merta sampai pulak dekat pipi budak tuu .OMG ! i don't believe it ..haha .seumur hidup aku ..x pernah lg sampai nk lempang budak .(actually,budak tu pon aku tak tau gender dia ape ..x perasan n tidak dapat dikenal pasti ) haha .lepas tu pulak kann .lepas je tamat mimpi tu ..aku terjage n tau tau mata aku berair ..ya allah ! teruknye lahh mimpi tu sampai menangis gilaa babun ..mak aku tnye lahh kann ''kenape menangis ni ? '' aku pon kate lahh ..entah !! tetiba je keluar sendri ..then ku trus lari msuk bilik air .huhu ! segan kudd ..x boleh lupa lahh mimpi ni ..kelakar pon ade jugak .hahaha ! harap2 x berulang lahh  lagi knn ..urmm,THE END .

    Sunday, February 13, 2011

    penatt !

    harini aku pergi latihan rumah sukan BENDAHARA .fuhh ! agk penat lahh sebb kena lari padang 5 round .haha ! bukan nye lari pon tapi berjalan saje ..:D akhirnye sampai jugak kat rumah ..dengan rase bangge nye aku merebahkan badanku ke atas katil ku yg empuk itu .cehceh ! haha .
    x sangke jugak aku dapat masuk perbarisann .asalnye ,aku dah decide dgn friend aku supaye x yah msuk ape ape acare tapi mcm mane entah tgn aku ni gatal naikk .malangnye ,tangan aku ni x sempat nk diselamatkn .huhu ! terpakse jugak lahh bagi name kat cikgu ..so sad ! :(
    tapi kan ..bile pikir pikr balik ..okay jugak aku masuk dripade jdi tunggul kayu kat sekolah tu nnti kann .setakat jage makanan ...baik beerkawad .:)betol tak ! urmm ..THE END .(sengal)

    Saturday, February 12, 2011

    Kesiann ..

    hari tu aku datang awal .dalam pukul 10 lebih mcm tu lahh kud .ikutkan nak pergi ICTL tapi rase malas lahh pulak kann .then ,aku planning lahh nak pergi rumah kawan aku .dlm perjalanan nak pergi tu kann,teringat pulak pasal projek sejarah ..kena lahh pusing balik sekolah .huh ! menyusahkan betul ! lepas amik buku ,aku ajak lahh kawan2 aku pergi library sekolah ..lepas dah siap tu ..aku turun balik pergi kat pondok koperasi ..aku pon simpan lahh buku dalam beg aku ..lepas tu,kitorg pergi lahh kantin nak beli air .tyme tu memang haus gile gile lahh .HAHA .aku beli lahh ice blended mango .lepas masing masing dah beli ..kitorg pon pergi lahh pondok koperasi balik yg telah dicop oleh kitorg . :D
    5 minit kemudian ..datanglahh dua org boy form5 .dorg pon keluarkan lahh dompet dorg n keluarkan duit RM1 seorang .then diorg hulurlah kan kat aku ..aku fikir dia nk bagi kat aku .rupe rupe nye suruh beli kan air .first first tu aku malas lahh nak tolong sbb baru je lepas pergi dari kantin .xkan nk pergi balik kann ..lepas tu ..dorg bodek aku mcm mcm .aku pon dengan rase simpati nye tolong lahh dorg ..lepas tu bila aku tnye nak air ape ..sorg tu jawab ''nak air milo ais'' .aku ckp lahh ''beli air mineral cukup lahh .adoi !'' yg lagi sorg tu dgar ckp aku ..dia pon mintak lahh air mineral .yg sorg tu ttp degil nak milo ais .huh !! berkira ..
    then ..aku n kwn aku pergi lahh beli ..lepas dah beli tu kann ,aku pergi lhh tempat kitorg jumpa tadi .tgok tgok dorg xde .punyalah bengang aku dibuatnye ..siott je lahh ! haha .then kawan aku sorg tu cakap lahh .''daripde kite tunggu,ape kate kite minum je air ni ,aku tgh haus ni..okay sngt lahh tu kan ..save duit sikit.hhehe !'' punyalah ngek ngok kawan aku tu .huhu ! aku n kwan2 aku pon terus lahh mencari ..rupe rupenye dorg main nyorok nyorok ..astagfirullah ! sabar je lahh kan dengan senior2 nie .then aku pon cakap lahh ''korg pergi  mane huh !!'' then dorg pon kate ''x g mane2 ..saje nk nyorok nyorok '' haha .sengal ..! aku pon bg lahh air tu kat dorg .thenn dorg pergi dgn selambe nye ..ya allah ! rase nk je aku cekik boy 2 org tu ..bukan reti nk ckp TERIMA KASIH .haih ! lepas tu aku n kawan aku lepak lahh kat satu meja ni .tyme tu kitorg tgh berbual lahh kann .ttbe ade org dtg .aku pon pndang lahh ''orang'' tu .rupe rupenye boy form5 tadi tu .aku tnye lahh ''nak suruh beli makanan pulak ke ? '' pastu dia cakap ''eh takde lahh ..cuma nk cakap terima kasih je sbb tolong beli air .tadi xsempat nk cakap.ade cikgu pandang'' haha ! aku punya terkejut bile dengar dia ckp mcm tu .dalam hati aku kate..''ouhh ! pandai pon berterima kasih..ingatkan x reti'' haha then aku pon kate lahh 'same-same' ..aku pon beri lahh kan senyuman yg agk manis .hehehe !
    lepas tu dia pon balik lahh kelas balik  aku sambung lahh berbual balik ..